top of page
  • Zhenya Mykhailenko

Доброго дня, ми з України!

Updated: Jul 2, 2022


З першого дня війни команда волонтерів Армія Дамблдора/Dumbledore's army видала понад 100 тисяч порцій їжі для наших захисників та працівників підприємств критичної інфраструктури, а також для цивільного населення.


З самого початку повномасштабного вторгнення русні, ми почали будувати систему, якої не існувало дотепер, а саме: альтернативну систему постачання, логістики та харчування, яка функціонує, в першу чергу, завдяки відповідальному бізнесу, волонтерам й донорам (як фінансовим, так і тим, що готові надавати товари на безоплатній основі).


Головний перший крок до успішної розбудови та подальшої роботи такої системи - подолання бар'єру довіри та встановлення ефективної комунікації між усіма сторонами.

Цей етап зайняв трохи більше місяця та на сьогодні ми вважаємо його успішно пройденим. Крім того, необхідно створити довіру та злагоджену роботу між бізнесом та волонтерами. Цей етап виявився значно складнішим.


Пошук та встановлення зв'язків з виробниками, постачальниками та мережами магазинів для отримання харчових продуктів і необхідної техніки, створення бази активних волонтерів, навчання волонтерів нашим методикам організації та роботі з програмним забезпеченням - це нескінченний процес, який потребує часу, бажання й таланту.


Час, який волонтери витрачають на свою діяльність, вже давно перейшов усі межі волонтерства й перетворився на життя та службу народу України.

Наші збройні сили за грубими та применшеними прогнозами мають зрости майже ВТРИЧІ (з 243 000 активних військовослужбовців до 600 000), щоб жити поруч із неврівноваженим, відбитим сусідом, який хоче тебе пограбувати, зґвалтувати та відібрати все, що в тебе є.

Одночасно, система держзакупівель та постачання для ЗСУ давно прогнила від корупції й ледь виконувала свої обов'язки в мирні часи. Про те, як вона функціонує останні півтора місяці годі й казати. Фактично, бізнес та Волонтерський дух наших людей й ДОСІ підтримує наших захисників.


Враховуючи все вищесказане, маємо декілька заяв:


- Армія Дамблдора (далі АД) та Food vs Marketing продовжать свою роботу з постачання нашим захисникам та громадянам, які були вимушені тимчасово покинути свої домівки: якісного харчування, тактичних сухпайків, медикаментів та логістичних послуг щонайменше, доки існує "русскій мір" та його загроза нашій державі (а можливо й довше);


- АД масштабується вздовж річки Дніпро, якій ми історично завдячуємо існуванням нашої цивілізації та української нації. Наша мета - створити єдиний альянс між волонтерами, бізнесом та нашими захисниками в п'яти містах: Київ, Черкаси, Кременчук, Дніпро та Запоріжжя. Після витіснення ворогу з наших територій в цей альянс увійдуть ще два міста - Нікополь та Херсон;


- АД та учасники альянсу будуть систематично приймати, перевіряти та навчати волонтерів, яких за необхідності можна буде організовано мобілізувати у випадку агресії ворога або виникнення гуманітарних катастроф через будь-які інші причини;


- АД та ТОВ "ФВСМ" планують довести ефективність нашої організаційної, логістичної та комунікаційної моделі і презентувати її Міністерству Оборони України й реалізувати її паралельно з тією системою закупок ПРОЗОРО, яка захлинулась через війну та не здатна забезпечувати навіть ті частини ЗСУ, які мала до 24 лютого;


- АД та ТОВ "ФВСМ" разом із членами альянсу шляхом встановлення юридичних договірних відносин із МО розробить схему фінансової компенсації за використання виробничих, складських, логістичних та будь-яких інших потужностей ВСІХ членів альянсу.


Ми хочемо поділитись отриманим досвідом та масштабувати цю РОБОЧУ модель, адже вона безсумнівно є більш дієвою за будь-яку наявну на сьогодні та може стати тією самою рятівною соломинкою, що допоможе найефективніше використовувати наявні ресурси та зберегти безліч життів у разі виникнення форс-мажорних ситуацій, таких як війни, екологічні катастрофи та катаклізми.


ФАКТИЧНО ми ВЖЕ масштабуємо наш проект на Черкаси, Кременчук, Дніпро та Запоріжжя, створюючи там подібні ланцюжки комунікації, виробництва і постачання готової їжі. Згідно з попереднім планом, частина нашої команди разом з необхідними харчовими продуктами та технікою невдовзі вирушить вздовж Дніпра, зупиняючись в усіх вищезгаданих містах для налагодження відповідних процесів.


В нашому арсеналі вже є фудтрак, який нам подарували наші друзі, пригнавши його з Польщі, та пікап, який ми завантажимо необхідною провізією та балонами з газом. На сьогодні критичною потребою залишається автомобіль-рефрижератор, який перевозитиме продукти, що потребують певного температурного режиму зберігання.


Також є діра розміром в 2 млн грн, яку в бюджеті компанії за ці 50 днів зробила ця війна. Ми продовжуємо шукати можливі варіанти, та все одно будемо безмірно вдячні за допомогу фінансову, професійну або будь-яку іншу допомогу, щоб рухатись далі.



Наш волонтерський конвой також гостро потребує вашої підтримки на місцях - власники ресторанів, магазинів, складів та виробництв мають об’єднатися для того, щоб побудувати надійну систему, яка буде спроможною дієво функціонувати та забезпечувати нагальні потреби з харчування нашої армії та цивільних установ, одночасно НЕ ПРИНОСЯЧИ В ЖЕРТВУ все, що наші підприємці побудували за ці короткі проміжки миру.


Ми неодмінно допоможемо вам з цим, бо вже маємо неабиякий досвід у налаштуванні всіх процесів - приготуванні їжі у великих обсягах, навчанні та тренуванні кадрового складу, розбудові ланцюжків постачання, організації, та не в останню чергу - зв'язки з військовими, які за поточних умов неабияк сприяють нашій діяльності.



НАГОЛОШУЄМО на головному. Якщо ви та віддані вам люди 24/7 живуть справою, яка годує, лікує, перевозить та рятує наше цивільне населення - ЦЕ НЕ ВОЛОНТЕРСТВО. ЦЕ ТЕ ЩО МАЛА І МАЄ РОБИТИ НАША ДЕРЖАВА.


Ця робота має бути компенсована із фондів, які зараз створюються для відновлення України і ми плануємо об'єднатись для того, щоб засвідчити своє право відповідно ВИКОНАНОГО НАМИ обсягу роботи. Це справедливо. Крапка.


Разом ми переможемо! Все буде Україна!

103 views0 comments
bottom of page